Wednesday, 21 March 2012

.: Shahrill + Raihana: KL :.

Salam, beberapa minggu yang lepas aku ada buat teaser tentang pasangan Shahrill & Raihana. Kali ini aku mengotakan janji untuk menyajikan beberapa keping gambar untuk tatapan korang semua.


Ini adalah pengalaman kedua aku dapat shoot pengantin berprofile pilot. Pertama kali dulu aku hampir dapat shoot outdoor pengantin di area hangar aircraft Subang, akan tetapi aku dan pengantin tidak dapat meneruskan sesi outdoor kerana terdapat masalah teknikal yang tak dapat dielakkan. Akan tetapi, kali ini aku bersyukur kerana dapat peluang kedua dapat juga aku shoot outdoor pengantin di hangar aircraft.

Walaubagaimanapun, masih juga ada halangan untuk shoot disitu. Cuma pada kali ini, masa tidak berapa mengizinkan untuk aku betul-betul puas shoot disitu. Masa yang ada aku gunakan sebaiknya untuk hasilkan gambar yang terbaik.

Kalau nak diikutkan, nak je aku suruh pengantin pose pada setiap buah aircraft yang ada disitu. Tapi apakan daya, masa tidak mengizinkan. Oleh itu, hanya beberapa aircraft sahaja yang kami sempat gunakan untuk sesi photoshoot. Antaranya aircraft yang paling aku suka ialah Aermacchi. Kesian juga kat pengantin perempuan, Raihana. Dia sanggup bersusah payah dengan memakai baju pengantin yang labuh naik kedalam aircraft tu, huhuhu....


Last sekali yang paling aku suka ialah helmet yang dipakai oleh Shahrill (bondome). Memang rare habisss.... terima kasih Shahrill dan Raihana kerana sudi bekerjasama dengan aku. Pengalaman ni memang takkan aku lupakan sampai bila-bila. Akhir kata, zassss........ ^__^

http://khairulfaizinphotographic.blogspot.com/ http://khairulfaizinphotographic.blogspot.com/ http://khairulfaizinphotographic.blogspot.com/ http://khairulfaizinphotographic.blogspot.com/ http://khairulfaizinphotographic.blogspot.com/ http://khairulfaizinphotographic.blogspot.com/ http://khairulfaizinphotographic.blogspot.com/ http://khairulfaizinphotographic.blogspot.com/ http://khairulfaizinphotographic.blogspot.com/ http://khairulfaizinphotographic.blogspot.com/ Photobucket Photobucket Photobucket



Photobucket

Senior Photographer: Khairul Faizin

Assist: Shahrul Dreyanz
Email: khairulfaizinphotographic@yahoo.com
Phone: +6012 3707 599

2 comments:

Anonymous said...

Tlg email package ke linzawest@yahoo.com.
TQ.

Khairul Faizin Photographic said...

Ok, check ur emel. TQ

Post a Comment